FAQ

Täältä löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin liittyen HemmaKoti.com-palvelun käyttöön. Mikäli jokin asia mietityttää, etkä löydä täältä siihen vastausta, voit aina olla meihin yhteydessä joko sähköpostitse info@hemmakoti.com, jättämällä yhteydenottopyynnön chatin kautta tai puhelimitse 029 – 1700775 (arkisin 8-20).

Tutustu palveluun ja eri palvelukategorioihin osoitteessa info.hemmakoti.com. Palveluita voi tilata tuntitöinä sovelluksesta hemmakoti.com sekä Kodin Apuri-paketteina asiakaspalvelustamme. Tuntitöitä tilatessa, valitse sinulle sopiva palvelu ja jatka eteenpäin. Paketteihin voi valita eri palveluita tarpeesi mukaisesti. Jokainen paketti räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

HemmaKodin asiakkuus on ilmainen:maksat vain tilaamistasi palveluista. Maksuvelvoite syntyy palveluntuottajan ja tilaajan välille, johon tarjoamme maksunvälityksen käyttämällä verkkopalvelussa Paytrailin turvallista verkkomaksua.

Palvelussa ei ole liittymismaksuja, vuosimaksua tai muita piilokustannuksia.

Palvelun tilaaminen käy helposti muutamalla klikkauksella nettisivuillamme.

Valitse ”tästä tilaamaan palveluita”

  • Valitse missä tarvitset apua
  • Tee tarvittavat lisävalinnat
  • Nyt näet vapaat ajat ja palveluntuottajat
  • Paina valitse ja alustava tilaus on valmis
  • Pääset täydentämään omat tiedot ensimmäisellä kerralla

Jos et halua heti tilata, voit luoda itsellesi ilmaiset tunnukset ja tutustua palveluumme kaikessa rauhassa: rekisteröidy

Jos tarvitse apua tilauksen kanssa, olemme mielellään apunasi. Soita 029 1700775 tai meilaa info@hemmakoti.com. Saat yhteyden asiakaspalveluumme myös nettisivujemme chattipalvelun kautta.

HemmaKodin palvelun käyttö perustuu joustavuuteen. Pystyt tilaamaan tuntitöitä nopeasti suoraan palveluntuottajiltamme sovelluksen kautta. Esimerkiksi huonekalun kasaus.

1. Siirry hemmakoti.com.
2. Valitse kategoria huonekalujen kasaus.
3. Lisää aikaväli, jolla toivot palvelun suoritettavan
4. Nyt näet vapaana olevat palveluntuottajat valituilla hakutekijöillä.
5. Voit valita useamman palveluntuottajan alustavaa tiedustelua varten.
6. Saat tiedon sähköpostiisi, kun palveluntuottaja hyväksyy työtilauksen alustavasti ja ottaa sen käsittelyyn.
7. Kirjaudu palveluun, kysy tarvittaessa lisätietoja.
8. Palveluntuottaja lisää työhön käytettävän ajan ja nyt pääset hyväksymään tilauksen maksamalla.
9. HemmaKodin asiakaspalvelu on aina apunasi jos herää kysymyksiä tai tilaukseesi tulee muutoksia. Aikatauluja voi muuttaa tai tarvittaessa tilauksen voi peruuttaa.

Kodin Apuri-paketeissa tilaukset tehdään asiakaspalveluumme. Jokainen paketti räätälöidään tarpeisiisi sopiviksi ja voit aina valita kerta- tai jatkuvan tilauksen.

Hemmakodin palvelut on tehty mahdollisimman joustaviksi ja helppokäyttöisiksi. Maksat vain tilatuista ja toteutetuista palveluista. Muita kuluja ei ole.Päätät itse ajankohdan tilaamillesi palveluille. Saat aina valita itsellesi sopivimman palveluntuottajan ehdotettujen joukosta.

Asiakaspalautteidemme mukaan palvelun käyttö on koettu erittäin positiivisena!

HemmaKoti® on Suomen ensimmäinen palvelu, josta kotitaloudet sekä yritykset löytävät vaivattomasti apua kiireiseen arkeen. Tarjoamme ensimmäisenä Suomessa alustan, joka yhdistää kodinpalveluiden palveluntuottajat sekä kotitaloudet ja yritykset. Me HemmaKodissa pidämme huolen, että saat apua arkeesi joustavasti aina kun tarvitset!

Toimimme tällä hetkellä seuraavissa kaupungeissa: Espoo, Helsinki, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Sipoo, Tuusula, Vantaa ja Vihti. Laajennamme jatkuvasti uusiin kaupunkeihin! Palveluntuottajamme odottavat jo valmiina uusissa kaupungeissa, jos jokin puuttuu juuri nyt listalta, voit aina kysyä palvelun saatavuutta asiakaspalvelustamme.

Ymmärrämme, että elämässä sattuu ja tapahtuu. Aikatauluihin saattaa tulla äkillisiä muutoksia. Voit peruuttaa tilauksen ilmaiseksi vielä 24 tuntia ennen sovittua ajankohtaa. Peruutus tapahtuu peruutuslomakkeen kautta. Tämän jälkeen voit valita uuden ajankohdan.

Katso peruuttamisohje

Suoritetun työtilauksen jälkeen voit arvioida palvelun kirjautuneena palvelun tilausnäkymästä. Palveluntuottajan kuvan vieressä näkyy viisi tähteä. Arviointiasteikko on 1-5 tähteä. Paina tähteä, jolloin väri muuttuu. Viisi tähteä on paras arvio. Mitä enemmän arvioita palveluntuottaja saa, sitä paremmin jokainen tilaaja pystyy tekemään vertailua eri palveluntuottajien välillä.

Annettujen arvioiden keskiarvo näkyy hakutuloksissa jokaisen palveluntuottajan kohdalla. Arviot ilmestyvät näkyviin kun palveluntuottajalla on tehtyjä työtilauksia tai arviointi on tilaajan puolelta tehty.

Pääset keskustelemaan ja esittämään tarkentavia kysymyksiä tilauksen yhteydessä avautuvan chatin välityksellä. Chat pysyy avoinna aina palvelun tilattuun ajankohtaan saakka sekä vielä 48 tuntia työn suorittamisen jälkeen.

Jos tarvitset apua, olemme aina apunasi. Soita 029 1700775 tai meilaa info@hemmakoti.com. Saat yhteyden asiakaspalveluumme myös nettisivujemme chattipalvelun kautta.

Palveluntuottajina HemmaKodissa toimivat yritykset, kevytyrittäjät sekä säätiöt ja yhdistykset.Jokainen palveluntuottaja on tunnistettu ja tarkastettu. Täältä lisätietoa asiakkaan tuntemisesta.

Voit tilata palvelun myös toiselle henkilölle. Tähän on kaksi eri tapaa.

  1. Pystyt tilaamaan lahjakortin haluamallesi summalle. Lahjakortti on vuoden voimassa tilauspäivästä ja toimitetaan sähköisesti. Tilaus tehdään sähköpostilla info@hemmakoti.com.
  2. Voit tilata palvelun kirjautumalla profiiliisi. Valitse palvelu, aika ja palveluntuottaja. Kerro valitsemallesi palveluntuottajalle, että tilaat palvelun esimerkiksi omalle vanhemmallesi. Tässä tapauksessa maksaminen ja viestintä tapahtuu chatissa sinun välitykselläsi. Tässä tapauksessa pystyt hyödyntämään kotitalousvähennystä soveltuvin osin.

Kyllä. Pystyt hyödyntämään kotitalousvähennystä soveltuvin osin.

Listaus kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä sekä ohjeistus kotitalousvähennyksen ilmoittamiseen löytyy kokonaisuudessaan sivustolta vero.fi.