Palvelun­tuottajalle

HemmaKoti® auttaa sinut löytämään lisätuloja!

HemmaKoti® on palvelu, jossa jokainen ihminen voi tarjota ja ostaa kodin pieniä askareita ja remontteja. Palveluntuottaja voi olla kuka tahansa yksityishenkilöstä yritykseen ja ostaja juuri sinä.  HemmaKodin valmis brändi helpottaa sinun asiakashankintaasi, kun asiakkaasi odottavat jo palvelussa ja pääset heti hommiin!

Mikä on HemmaKoti®?

Kuinka tulla HemmaKoti®-palveluntarjoajaksi?

1. Rekisteröidy käyttäjäksi ja kirjaudu

Onko sinulla osaamista, jonka haluaisit muuttaa itsellesi rahaksi ja muille ajaksi?

2. Ryhdy palveluntuottajaksi

Saat vapauden tehdä työtä silloin kun sinulle sopii! Voit olla yksityishenkilö tai yrittäjä.

 

3. Tunnistaudu

HemmaKoti®-palveluntuottajana olet aina vahvistettu ja luotettava toimija yksityishenkilöille.

 

4. Täydennä profiili ja lisää oma osaaminen

HemmaKoti® hankkii sinulle asiakkaat, hoitaa asiakaspalvelun ja laskutuksen. Säästät aikaa!

 

5. Täydennä kalenteriin sinulle sopivimmat ajankohdat

Kalenterin avulla pystyt hallinnoimaan helposti palveluiden saatavuutta. Voit tehdä ketterästi muutoksia.

 

6. Valmiina asiakkaalle

HemmaKodin valmis brändi helpottaa sinun asiakashankintaasi, kun asiakkaasi odottavat jo palvelussa ja pääset heti hommiin!

 

Näin muutat osaamisesi heti rahaksi – Opas lisätulojen tienaamiseen

Kerromme sinulle, kuinka voit ansaita lisätuloja osaamisellasi heti! Oppaassa konkreettista apua siihen, miten kirkastat omaa osaamistasi ja pääset alkuun HemmaKoti-palveluntuottajana.

Oppaan luettuasi tutustu lukuisiin jo valmiina oleviin palvelukategorioihimme ja ryhdy oman osaamisesi sankariksi!

Lataa opas!

Oletko pohtinut yrittäjyyttä, mutta luopunut ajatuksesta perehtyessäsi tarkemmin kaikkeen paperiviidakkoon sen ympärillä?

 • Haluaisitko hyödyntää osaamistasi uudella tavalla?
 • Peruiko asiakas ja kalenterista vapautui juuri tilaa?
 • Oletko jo kokeneempi yrittäjä, mutta kaipaat lisää asiakkaita ja parempaa näkyvyyttä?
 • Toisiko valmis HemmaKoti® -brändi lisää potkua ja luotettavuutta, jota voisit hyödyntää työssäsi?
 • Kyllästyttääkö jatkuva laskujen laatiminen?
 • Työllistätkö useamman työntekijän, mutta haluat täyttää kalenterit tehokkaammin?
 • Oletko pienyrittäjä, mutta kaipaat yhteisöllisyyttä yksin tekemisen tueksi?
 • Haluaisit lisää töitä, mutta et käyttää iltaasi paperitöihin?

Jos vastasit näistä johonkin tai useampaan kohtaan KYLLÄ, olemme täällä valmiina auttamaan sinua. Tehdään yhdessä yrittämisestä helpompaa ja hauskempaa! Sillä meillä sinulla ei mene aikaa laskuttamiseen, markkinointiin tai tarjousten tekemiseen. Meiltä voi aina kysyä neuvoa. Asiakaspalvelumme on apunasi.

Kuka voi olla HemmaKoti® -palveluntuottaja?

Palveluntuottajana voi toimia jokainen 18-vuotta täyttänyt henkilö, jolla on osaamista ja/tai ammattitaitoa seuraavista kodin palvelukategorioista. Arvostamme kaikenlaista osaamista, riippumatta siitä oletko yrittäjänä vasta-alkaja tai pidemmän linjan konkari. Palveluntuottajana toimiminen ei velvoita sinua mihinkään.

 

Kevytyrittäjä

Sinulla ei ole y-tunnusta, mutta haluat lisäansioita? Olet oikeassa paikassa ja autamme sinut alkuun! Tueksesi saat valmiiksi rakennetun HemmaKoti® -brändin ja avuliaan sekä iloisen asiakaspalvelutiimin. Sinulle maksetaan palkkio pankkitilillesi tehdystä työstä. Toimita verokortti ohjeen mukaisesti kirjautumalla profiiliisi. Saat vapaasti määritellä ajankohdat kalenteriisi, jolloin teet työtä ja hinnoittelet työsi itsenäisesti. Kuinka määrittelen hinnan palveluilleni?

Pienyrittäjä

Sinulla on ennestään jo y-tunnus, mutta haluat lisää asiakkaita ja näkyvyyttä HemmaKoti® -verkkopalvelun kautta. Onnistuu! Saat työkorvauksen tehdystä työstä, josta toimitamme ennakonpidätyksen. Mikäli olet YEL-velvollinen, työkorvauksesta vähennetään  myös sairausvakuutusmaksu 1,34 %. Toimita verokortti ohjeen mukaisesti kirjautumalla profiiliisi. Saat vapaasti määritellä ajankohdat kalenteriisi, jolloin teet työtä ja hinnoittelet työsi itsenäisesti. Kuinka määrittelen hinnan palveluilleni?

Isompi yritys, useampi työntekijä

Silloin kun työkorvaus ei ole vaihtoehto, hoidamme korvauksen tehdystä työstä yrityksen tilille käyttäen itselaskutusta. Kyseessä voi olla esimerkiksi useamman henkilön työllistävä yritys. Hoidamme kaiken valmiiksi puolestasi. Tässäkään vaihtoehdossa sinun ei tarvitse käyttää aikaasi laskutukseen. Verohallinto itselaskutus.

Verottajan näkökulmasta HemmaKoti® -palveluntuottaja on palkansaaja, jolle maksetaan palkkaa. Tässä yhteydessä viitataan kevytyrittäjään, joka toimii ilman omaa y-tunnusta. Juridisesti palveluntuottaja ei ole työsuhteessa HemmaKoti® -verkkopalvelua tarjoavan yrityksen eli Pendola Oy:n kanssa. Työttömyysturvan näkökulmasta kevytyrittäjä on yrittäjä.   YTK  eli yleinen työttömyyskassa ylläpitää kevytyrittäjän työttömyysturvaopasta, josta saat tarvittaessa lisätietoja.

Huomioithan, että yrittäjälläkin tulee olla työlupa. Lisätietoja saa Maahanmuuttovirastosta.

Palkkio

Kuinka määrittelen hinnan palveluilleni?

HemmaKoti® -palveluntuottaja määrittelee itse oman osaamisensa sekä hinnoittelun palveluilleen tuntihintana. Lähtökohtana on hinnoitella oma työnsä kannattavasti, jotta pystyt kattamaan kaikki liiketoiminnan kulut sekä varmistamaan, että käteesi jäävä osuus on sopiva korvaus tehdystä työstä.

Myös HemmaKoti® -palveluntuottaja toimii yrittäjämäisesti, eikä ole mitään syytä ottaa tehdystä työstä liian pientä korvausta. Yrittäjän korvaus tehdystä työstä ei ole sama kuin palkansaajan tuntipalkka tehdystä työstä. Kulut huomioiden yrittäjän tuntikorvauksen tulee olla keskimäärin yli kaksinkertainen palkansaajan tuntipalkkaan verrattuna. Asiakkaalta saamastasi summasta tulee jäädä käteen kohtuullinen korvaus työn viemään aikaan nähden senkin jälkeen, kun  siitä on vähennetty kaikki lakisääteiset maksut, vakuutukset, verot ja HemmaKoti® – palvelumaksu. Yrittäjäkään ei maksa kuluja omasta taskusta, vaan sisällyttää ne palvelunsa hintaan. Näitä kuluja voivat olla esimerkiksi vakuutusmaksut sekä liikkumisesta aiheutuvat kustannukset vaikka autolla tai bussilla.

Huomioi hinnoittelussa seuraavat asiat:

 • Selvitä alan hintataso ja suhteuta oma osaamisesi siihen. Hinnan tulee vastata alan yrittäjien yleistä hintatasoa.
 • Sisällytä hintaan myös muut kulut. Huomioi, että tuntihinta ei ole sama kuin käteen jäävä osuus. Palkkatyöhön verrattuna sinun pitää laskuttaa huomattavasti enemmän. Huomioi työvälineet, työstä aiheutuneet kulut sekä loma-aikojen toimeentulo sekä mahdollinen YEL-maksu.
 • Tyypillisiä yrittäjän kuluja ovat: lakisääteiset maksut (verot ja mahd. sairausvakuutusmaksu, vakuutukset, HemmaKoti® -palvelumaksu, YEL-vakuutus soveltuvissa tapauksissa, materiaalit ja tarvikkeet, matkakulut, työvälineet, työtilat, puhelinlaskut ja nettiyhteys, markkinointikulut, koulutukset, lomat ja sairastaminen, muut toiminnan kulut.

Milloin ja miten palkkio maksetaan?

Palkkio maksetaan automaattisesti kerran viikossa. Pystyt seuraamaan kirjautuneena reaaliajassa toteutuneet ja maksuun siirtyvät palkkiot. Maksupäivä on joka viikon torstai, jolloin palkkio näkyy tililläsi seuraavana pankkipäivänä. Sinun ei tarvitse tilata palkkiota erikseen. Voit myös halutessasi kerryttää palkkiota. Muutoksen tähän voit tehdä omassa profiilissasi muuttamalla maksuvälin. Palkkiosta saat aina maksulaskelman verkkopankkiisi.

 

Ilmoitanko tuloni verottajalle?

Sinun ei tarvitse itse ilmoittaa mitään palkkion tietoja verottajalle. HemmaKoti® maksaa palkkion tilillesi, suorittaa palkkiosta lakisääteiset vähennykset ja huolehtii tulojesi ilmoittamisen tulorekisteriin Kaikki palkkiosta tehtävät vähennykset näet laskelmasta, joka toimitetaan verkkopankkiisi.

Tulolaskuri

Palkkion maksamisen yhteydessä veloitamme 11 % -palvelumaksun.

Pidätämme palkkiosta myös muut maksut ja lakisääteiset vähennykset. Näitä ovat sairausvakuutusmaksu soveltuvissa tapauksissa 1,34 % ja ennakonpidätys oman veroprosenttisi mukaisesti. Huomioithan, että tulolaskuri antaa suuntaa antavan arvion palkkiosta. Mikäli haluat tarkempaa tietoa, voit aina olla yhteydessä sähköpostilla info@hemmakoti.com , sivuston chatin kautta jättämällä yhteydenottopyynnön tai puhelimitse 029 – 1700775 (arkisin klo 8-20).

Verokortti

Tarvitsemme verokorttisi palkkion maksua varten. Toivommekin, että lisäät verokorttisi palveluun mahdollisimman pian rekisteröitymisen jälkeen. Ilman verokorttia palkkiosta pidätetään 60 % veroa, verottajan ohjeen mukaisesti.

Verottajan näkökulmasta HemmaKoti® -palveluntuottaja eli kevytyrittäjä on palkansaaja, jolle maksetaan palkkaa. Juridisesti palveluntuottaja ei ole työsuhteessa HemmaKoti® -verkkopalvelua tarjoavan yrityksen eli Pendola Oy:n kanssa

Vakuutukset

Onko minut vakuutettu?

Vastuuvakuutus

HemmaKoti® -palveluntuottajamme ovat aina vastuuvakuutettuja toimeksiantojensa aikana. Meille jokaiselle voi sattua vahinkoja työn aikana ja vastuuvakuutus korvaa tällaisissa tilanteissa sattuneet materiaaliset vahingot 1 000 000 euroon saakka vakuutusehtojen mukaisesti. Vakuutettavalle jää maksettavaksi 1000 euron omavastuu. Vastuuvakuutus korvaa ehtojen mukaisesti vahingon ulkopuolisille, joista sinä olet lain mukaan korvausvelvollinen. Vastuuvakuutus on käyttäjillemme ilmainen.

Tapaturmavakuutus

Suosittelemme tutustumaan myös tapaturmavakuutukseen (Fennia 010-503 8808 tai verkossa), mikä on palveluntuottajille pakollinen vakuutus. Tapaturmavakuutus kattaa töissä sattuneet työtapaturmat. Vakuutukset järjestämme yhteistyössä Fennia vakuutusyhtiön kanssa. Kerrothan soittaessasi, että työskentelet tällä hetkellä HemmaKoti.com -verkkopalvelun kautta palveluntuottajana. Kun otat tapaturmavakuutuksen suoraan vakuutusyhtiöstä, voit määritellä itse vakuutuksen korvaustason ja ehdot. Näin tiedät tarkalleen miten paljon vakuutuksesi maksaa.

YEL

Yrittäjän lakisääteinen eläkevakuutus eli YEL-vakuutus on pakollinen vakuutus suurelle osalle yrittäjistä. YEL-vakuutus on pakollinen jos täytät yrittäjänä tietyt ehdot. YEL vaikuttaa tuloihisi muun muassa sairastumisen, työttömyyden ja vanhempainvapaan yhteydessä. Kun ehdot täyttyvät, voit valita vapaasti työeläkeyhtiön, josta haluat YEL-vakuutuksen ottaa. Muistathan tehdä muutoksen myös omaan profiiliisi, jotta saamme tiedon vakuutuksesta. Lisätietoja alla.

 

Mikä on YEL?

Tarvitset yrittäjän eläkevakuutuksen (YEL ), kun

 • olet täyttänyt 18 vuotta,
 • työskentelet omassa yrityksessäsi yrittäjänä tai kevytyrittäjänä,
 • yrittäjätoimintasi jatkuu vähintään neljä kuukautta ja
 • työtulosi eli työpanoksesi arvo on vähintään 8261,71 € (2022).

Vakuuttaminen alkaa 18-vuotissyntymäpäivää seuraavan kalenterikuukauden alusta.

Vakuuttamisvelvollisuuden yläikäraja riippuu yrittäjän syntymävuodesta:

 • vuonna 1957 tai aikaisemmin syntyneillä yläikäraja on 68 vuotta,
 • vuonna 1958–61 syntyneillä 69 vuotta ja
 • vuonna 1962 tai myöhemmin syntyneillä 70 vuotta.

Jos toimit yrittäjänä vanhuuseläkkeen rinnalla, YEL-vakuuttaminen on sinulle vapaaehtoista.

YEL on yrittäjän sosiaaliturvan perusta

 • Voimassa oleva YEL-vakuutus mahdollistaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen ottamisen.
 • YEL-työtulon perusteella määräytyvät myös sairaus- ja vanhempainpäiväraha sekä työttömyysetuudet.
 • Yrittäjä voi liittyä yrittäjien työttömyyskassan jäseneksi, jos YEL-työtulo on vähintään 13 573 € (2022) vuodessa.

Milloin minun täytyy ottaa YEL?

Tarvitset YEL-vakuutuksen siinä vaiheessa kun työskentelet niin paljon, että YEL-työtulosi eli bruttopalkkasi ylittää keskimäärin 688 € (2022) kuukaudessa. YEL-vakuutuksen alkamispäivä on päivä, jolloin bruttopalkkasi ylittää tämän rajan.

Esimerkki: Niilo aloittaa työskentelyn maaliskuussa ja hänen bruttopalkkansa on maalis- huhti- ja toukokuussa 300 euroa kuukaudessa. Kesällä toiminta vilkastuu ja kesäkuusta alkaen Niilon bruttopalkka on 850 € kuukaudessa. Niilon tulee ottaa vakuutus 1.6. alkaen.

Jos työskentelyni kestää alle neljä kuukautta, onko minun otettava YEL-vakuutus?

Jos bruttopalkkasi ylittää YEL-vakuuttamisen minimirajan noin 688 € (2022) kuukaudessa, mutta työskentely kestää alle neljä kuukautta, sinun ei tarvitse ottaa YEL-vakuutusta.

Esimerkki: Sirpa on kutsuttu vetämään kurssi, joka kestää neljä viikkoa. Hän valmistelee kurssin sisältöä kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista. Yhteensä hän työskentelee kurssin parissa kuusi viikkoa. Sirpan saama bruttopalkka kurssista on 8 100 €. Sirpan ei tarvitse ottaa YEL-vakuutusta, jos tämä on hänen ainoa toimeksiantonsa eikä hän muuten työskentele kevytyrittäjänä tai yrittäjänä.

Olen vanhuuseläkkeellä. Onko minun otettava YEL?

Jos toimit yrittäjänä vanhuuseläkkeen rinnalla, YEL-vakuuttaminen on sinulle vapaaehtoista.