FAQ

Täältä löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin liittyen HemmaKoti -verkkopalvelun käyttöön. Mikäli jokin asia mietityttää, etkä löydä täältä siihen vastausta, voit aina olla meihin yhteydessä joko sähköpostitse info@hemmakoti.com, jättämällä yhteydenottopyynnön chatin kautta tai puhelimitse 029 – 1700775 (arkisin 9-14).

HemmaKoti® on Suomen ensimmäinen palvelu, josta kotitaloudet sekä yritykset löytävät vaivattomasti apua kiireiseen arkeen. Tarjoamme ensimmäisenä Suomessa alustan, joka yhdistää kodinpalveluiden palveluntuottajat sekä kotitaloudet ja yritykset. Me HemmaKodissa pidämme huolen, että saat joustavasti apua arkeesi, aina kun tarvitset!

Palveluntuottajat saavat valmiit asiakkaat ja HemmaKoti® hoitaa kaikki hallinnolliset työt.

 • HemmaKoti hankkii sinulle asiakkaat, hoitaa asiakaspalvelun ja laskutuksen
 • Asiakaspalvelumme on aina sinun ja yhteisen asiakkaamme apuna
 • HemmaKoti-palveluntuottajana olet aina vahvistettu ja luotettava toimija yksityishenkilöille
 • HemmaKodin valmis brändi helpottaa sinun asiakashankintaasi, kun asiakkaasi odottavat jo palvelussa ja pääset heti hommiin!
 • Säästämme aikaasi

Tutustu palveluumme ja palvelukategorioihin osoitteessa info.hemmakoti.com.. Pääset perustamaan oman profiilin HemmaKotiin rekisteröitymällä palveluumme. Lisätietoa rekisteröitymisestä palveluntuottajaksi löydät myös blogistamme!

Jos tarvitset apua, olemme mielellään apunasi. Soita 029 1700775 tai meilaa info@hemmakoti.com. Saat yhteyden asiakaspalveluumme myös nettisivujemme chattipalvelun kautta.

Toimimme tällä hetkellä seuraavissa kaupungeissa: Espoo, Helsinki, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Sipoo, Tuusula, Vantaa ja Vihti. Laajennamme jatkuvasti uusiin kaupunkeihin! Voit rekisteröityä käyttäjäksi, vaikka palvelua ei vielä olisi avattu kuluttajille kaupungissasi.

HemmaKoti® on palvelu, jossa jokainen ihminen voi tarjota tai ostaa kodin pieniä askareita ja remontteja. Palveluntuottaja voi olla kuka tahansa yksityishenkilöstä yritykseen. Palveluntuottajaksi voi rekisteröityä jokainen 18-vuotias, jolla on ammattitaitoa ja/tai osaamista jostakin seuraavista tai useammasta kategoriasta. Palveluntuottaja toimii itsenäisenä yrittäjänä. Voit olla kevytyrittäjä, omistaa toiminimen tai vaikka suuremmankin yrityksen. Palvelumme avulla asiakkaat löytävät sinut!

Palveluntuottajana saat määritellä tarjottavat palvelut valmiista palvelukategorioista oman osaamisesi ja ammattitaitosi mukaisesti. HemmaKoti® on erinomainen kumppani kun haluat kokeilla siipiäsi yrittäjänä ja tarjota omaa osaamistasi vastaavia palveluita. Aloittaminen on helppoa ja riskitöntä. Saat meiltä näkyvyyttä osaamisellesi ja valmiit asiakkaat! Lisäksi olemme tukenasi kaiken aikaa ja kuulemme mielellämme, miten voimme sinua auttaa yrittäjyydessä eteenpäin!

Palveluntuottaja rekisteröityy ensimmäisellä kerralla HemmaKotiin ja perustaa oman profiilin. Palveluun lisätään omat tiedot, kuva sekä tarjottavat palvelut, hinnat ja saatavuus. Kun sinulta tilataan palvelu, saat tilauksesta tiedon sähköpostiisi. Voit kysyä lisätietoja työtehtävästä ja käydä keskustelua asiakkaan kanssa chatin välityksellä. Me hoidamme puolestasi veloitukset, mahdolliset peruutukset ja palkkiot. HemmaKoti -verkkopalvelua ylläpitävällä yrityksellä Pendola Oy:llä (3101984-7) on Finanssivalvonnan myöntämä lupa maksujen välittämiseen.

Sinulla ei tarvitse olla omaa Y-tunnusta. HemmaKoti -verkkopalvelun omistava yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin, jolla on oma Y-tunnus ja veloitukset kulkevat meidän kauttamme sinulle. Toimit kevytyrittäjänä, aivan kuten yrittäjä. Hinnoittelet palvelut, päätät vapaasti milloin työskentelet. Sinulla on myös täysi vapaus valita, hyväksytkö tilatut työtehtävät. Kevytyrittäjän ja HemmaKoti® -palvelua tarjoavan yrityksen välille ei muodostu työsopimuslain mukaista työsuhdetta.

Sinulla voi olla oma yritys ja y-tunnus valmiina. Saat työkorvauksen tehdystä työstä, josta toimitamme ennakonpidätyksen. Sinulla voi myös olla useampi työntekijä ja isompi yritys. Silloin kun työkorvaus ei ole vaihtoehto, hoidamme korvauksen tehdystä työstä yrityksen tilille käyttäen itselaskutusta. Tässäkään vaihtoehdossa sinun ei tarvitse käyttää aikaasi laskutukseen. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla info@hemmakoti.com. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön sivuston chatin kautta tai soittaa meille arkisin klo 10-14 numeroon 029 – 1700775.

Palkkio maksetaan automaattisesti kerran viikossa. Voit seurata toteutuneita ja maksuun menneitä työtilauksia reaaliajassa kirjautumalla omaan profiiliisi. Maksupäivä on joka viikon perjantai. Sinun ei tarvitse tilata palkkiota erikseen. Voit myös halutessasi kerryttää palkkiota. Muutoksen tähän voit tehdä helposti omassa profiilissasi muuttamalla maksuvälin. Palkkiosta saat maksulaskelman verkkopankkiisi.

Yrityksille maksut toteutuneista tilauksista tilitetään kuukausittain seuraavan kuukauden ensimmäisenä arkipävänä. Saat laskelman kuukauden toteutuneista työtilauksista.

Meillä sinun ei tarvitse etsiä asiakkaita, vaan asiakkaat löytävät sinut. Oma profiili on hyvä laatia huolella, unohtamatta profiilikuvaa. Kuva kertoo tässäkin kohtaa enemmän kuin tuhat sanaa. Mitä paremmin täydennetty profiili, sitä helpommin asiakkaat löytävät sinut.

Olemme määritelleet palvelukategoriat valmiiksi, joiden avulla myös oman osaamisen tunnistaminen on helpompaa ja liikkeellelähtö nopeaa!  Kuulemme mielellämme mikäli haluaisit valikoimaamme uusia palvelukategorioita.

 1. Rekisteröidy
 2. Kirjaudu profiiliin ja valitse ala palveluntuottajaksi.
 3. Täydennä profiili huolella. Mitä paremmin ja huolellisemmin laadittu profiilisi on, sitä nopeammin saat ensimmäisen yhteydenoton ja asiakkaan. Muistathan panostaa profiilikuvaan. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
 4. Lisää osaaminen. Tässä kohtaa pystyt valitsemaan palvelukategoriat ja lisäämään oman osaamisesi.
 5. Täydennä kalenteriin sinulle parhaiten sopivat aikataulut.
 6. Vahvan tunnistautumisen avulla takaamme turvallisemman palvelun käytön kaikille. Lähetämme sinulle tuntemiskyselyn sähköpostitse. Meillä on rahanpesulain mukainen velvoite tunnistaa palveluntuottajamme ja vahvistaa edustajan henkilöllisyys.
 7. Nyt olet valmis asiakkaalle!

HemmaKoti-palveluntuottajamme ovat aina vastuuvakuutettuja toimeksiantojensa aikana. Meille jokaiselle voi sattua vahinkoja työn aikana ja vastuuvakuutus korvaa tällaisissa tilanteissa sattuneet materiaaliset vahingot.

Suosittelemme tutustumaan myös tapaturmavakuutukseen (Fennia 010-503 8808 tai verkossa), mikä on palveluntuottajille pakollinen vakuutus. Vakuutukset järjestämme yhteistyössä Fennia vakuutusyhtiön kanssa. Vakuutuksen voit hankkia myös toisesta vakuutusyhtiöstä, jolla on toimilupa EU:n alueella.

Saatat mahdollisesti tarvita myös YEL-vakuutuksen. Kevytyrittäjät luokitellaan yrittäjiksi, jolloin vastaat oman eläkevakuutuksen järjestämisestä YEL-vakuutuksella, jos ehdot täyttyvät.

Me autamme sinua mielellämme. Saat yhteyden asiakaspalveluumme sähköpostitse info@hemmakoti.com, jättämällä yhteydenottopyynnön sivuston chatin kautta tai soittamalla meille arkisin klo 8 -20 numeroon 029 – 1700775.

Työskennellessäsi HemmaKoti-palveluntuottajana, olet työttömyysturvan näkökulmasta yrittäjä. YTK  eli yleinen työttömyyskassa ylläpitää kevytyrittäjän työttömyysturvaopasta, josta saat tarvittaessa lisätietoja.

Sivutoiminen  yrittäjyys ei ole este työttömyysetuuden maksamiselle. Arvion sivutoimisuudesta tekee TE-palvelut. Tällöin työttömyysetuutta voidaan maksaa soviteltuna eli määrässä huomioidaan yritystoiminnasta saadut tulot. Suosittelemme olemaan aina oman alueen TE-toimistoon yhteydessä, jossa tilanne voidaan arvioida tapauskohtaisesti.

Verottajan näkökulmasta HemmaKoti -palveluntuottaja eli kevytyrittäjä on palkansaaja, jolle maksetaan palkkaa. Juridisesti palveluntuottaja ei ole työsuhteessa HemmaKoti-verkkopalvelua tarjoavan yrityksen eli Pendola Oy:n kanssa.

Työskennellessäsi HemmaKoti-palveluntuottajana, olet työttömyysturvan näkökulmasta yrittäjä.   YTK  eli yleinen työttömyyskassa ylläpitää kevytyrittäjän työttömyysturvaopasta, josta saat tarvittaessa lisätietoja.

Kevyrittäjät luokitellaan yrittäjiksi, jolloin vastaat oman eläkevakuutuksen järjestämisestä YEL-vakuutuksella, jos ehdot täyttyvät. Mikä on YEL?

Työsi puitteissa emme velvoita sinua sitoutumaan mihinkään tiettyyn tuntimäärään, euromäärään tai aikatauluun. Saat päättää omista aikatauluistasi ja työn hinnoittelusta täysin vapaasti. Saat muokattua oman kalenterin verkkopalvelussa juuri itsesi näköiseksi. Rekisteröityminen ja profiilin luominen on ilmaista. Veloitamme palvelumaksun 11% ainoastaan toteutuneista työtehtävistä palkkion tilittämisen yhteydessä.